Politică

Acțiunile lui Filat sfidează normele statului de drept

30 mai 2014 13:17
Vizualizări: 698
0

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat pe 29 mai, în cadrul unei emisiuni televizate că, hotărârea instanței la subiectul demiteri Guvernului Filat din 5 martie 2013, a fost una corectă și adoptată în beneficiul statului de drept.

Vorbind despre această hotărâre, Tănase a declarat că ea nu vizează o persoană anume, ci un act normativ – decretul emis de Nicolae Timofti, care a fost declarat neconstituțional. ”Numele domnului Filat apare o singură dată, în context narativ, în această hotărâre”, a menționat Tănase.

Totodată, expunându-se pe marginea deciziei fostului Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, de a se adresa cu acest subiect la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Alexandru Tănase a accentuat că toate hotărârile Curții sunt în beneficiul statului de drept.

”Toate hotărârile Curții Constituționale sunt în beneficiul statului de drept și al drepturilor omului”, a subliniat președintele CC, arătându-se convins că, ”orice hotărâre va fi dată de Curtea Europeană, va fi în favoarea RM și în favoarea drepturilor omului, deoarece va reuși să îmbunătățească mecanismul de protecție pe care îl avem la ora actuală”.

Pe data de 5 martie 2013, majoritatea parlamentară a dat vot de neîncredere Guvernului condus de Vladimir Filat, pentru implicarea membrilor Cabinetului de miniștri în multiple acte de corupție. În pofida acestui fapt, Nicolae Timofti numit în funcția de Președinte al Moldovei, a semnat un nou decret prin care l-a înaintat repetat pe Filat la funcția de Premier. Pe data de 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional actul normativ emis de Timofti.

Ulterior, fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, a anunțat că va ataca hotărârea CC la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Filat a declarat că prin această hotărâre i-au fost lezate drepturile. „Decizia Curții este una politică. Nu a fost o lovitură împotriva lui Vlad Filat, ci împotriva Republicii Moldova”, a declarat atunci Filat.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<martie 2019>
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Яндекс цитирования Rambler's Top100