Politică

Tineretul comunist anunță despre formarea echipelor mobile pentru ajutorul cetățenilor în procesul de schimbare a pașapoartelor sovietice cu buletine de identitate

29 mai 2014 17:15
Vizualizări: 587
0

Decizia Uniunii Tineretului Comunist din Moldova a venit după anunțarea, pe 27 mai curent, a hotărârii Curții Constituționale care a recunoscut constituționalitatea prevederilor legislative privind interdicția de a participa la alegeri în baza pașaportului sovietic.

Vă prezentăm declarația UTCM fără modificări:

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova califică decizia Curţii Constituţionale de la data de 27 mai 2014 privind procedura de vot pentru deținătorii ai pașapoartelor sovietice ca una anti-democratică, cu caracter pur politic și la comandă.

Comsomolul din Moldova consideră că negarea dreptului unor anumite categorii de cetățeni de a participa la alegeri este o violare brutală a drepturilor omului și încălcare gravă a standardelor europene și internaționale.

Ne indignează faptul că în spatele sloganurilor despre așa-numită integrare europeană se ascunde intenția discriminatorie a autorităților de scoatere a cetățenilor noștri din terenul de drept. Calculele simple arată, că, chiar și în ciuda faptului că guvernarea actuală s-a angajat să schimbe gratuit pașapoartele sovietice cu buletine de identitate, pînă la sfîrșitul verii vor mai rămîne cel puțin 90 de mii de posesori de pașapoarte sovietice.

Comsomolul din Moldova atrage atenția comunității internaționale și europene la similitudinea acțiunilor anti-democratice ale autorităților moldovenești cu practica de mai mulți ani a Letoniei, unde din anul 1995 activează legea despre non-cetățeni. Mai mult de 300 de mii de oameni - așa numiții non-cetățeni - au fost lezați de 79 de drepturi și libertăți, inclusiv dreptul de a alege și de a fi ales. Astăzi, acest precedent cu binecuvîntarea tăcută a structurilor europene, a fost legalizat și în Republica Moldova.

Nimeni de la guvernarea actuală și mass-media lor servitoare așa și nu au explicat de ce această iniţiativă legislativă a apărut exact acum, în ajunul alegerilor parlamentare. Nimeni de la guvernare nu a răspuns clar la întrebarea de ce anume data de 1 septembrie a fost aleasă ca termen limită pentru valabilitatea pașapoartelor sovietice.

Astfel, s-a adeverit teama societății civile că scopul real al acestui pas este de a priva Partidul Comuniștilor de o parte din sprijinul electoral în viitoarele alegeri ale Parlamentului din 30 noiembrie 2014.

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova își exprimă protestul categoric față de acțiunile ale coaliției de guvernare și ale Curții Constituționale, controlate de binecunoscutul păpușar.

În acest context, Comsomolul din Moldova inițiază crearea echipelor mobile de tineret, care vor oferi tot sprijinul posibil persoanelor în vîrstă, să înlocuiască pașapoartele sovietice cu buletine de identitate.

Odată, veteranii de astăzi și persoanele în virstă au construit țara noastră, au reînviat-o și au ridicat-o din genunchi. Noi îndemnăm întreaga societate moldovenească să se alăture eforturilor pentru a proteja drepturile ale veteranilor și pensionarilor.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<decembrie 2018>
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Яндекс цитирования Rambler's Top100