Megapolis

Primarul Chirtoacă este suspectat de obstrucționarea activității CMC

29 mai 2014 15:56
Vizualizări: 649
0

Fracțiunea PCRM din Consiliul municipal Chișinău a solicitat joi, 29 mai, o pauză a ședinței Consiliului Municipal Chișinău până pe data de 3 iunie, din cauza organizării proaste a ședințelor și a proiectelor de decizie.

La baza solicitării aleșilor locali PCRM, susținută și de alți consilieri, stă încălcarea Regulamentului cu privire la convocarea ședințelor CMC. Potrivit fracțiunii, din cauza calității proaste a proiectelor de decizie este nevoie de o întrerupere pentru ca aleșii locali să poată examina documentele și să pregătească propuneri concrete privind ordinea de zi.

Președintele fracțiunii PCRM în CMC, Boris Golovin, a declarat că pregătirea proastă a ședințelor CMC de către secretariatul CMC a fost remarcată și de  mai multe organizații obștești care au adresat o scrisoare în acest sens fracțiunii. În special este vorba despre nepublicarea din timp a proiectelor de decizii. Consilierilor le sunt prezentate documentele cu întârziere, pe când regula este cu cel puțin 5 zile înainte de ședință.

Consilierul PCRM, Valeri Pavlov, a declarat că toate acestea se întâmplă din cauza primarului Dorin Chirtoacă.  “Chirtoacă își bate joc de CMC. Ședințele nu sunt pregătite conform procedurii. Nu încep la timp, nu sunt publicate în timp rezonabil proiectele de decizie. În ultimul timp este greu să intri pe ușa centrală a Primăriei, deoarece la fiecare ședință aceasta este blocată de oameni nemulțumiți de administrația locală”, a declarat Pavlov.

Pentru a evita în continuare cazurile de încălcare a procedurii la pregătirea și convocarea ședințelor CMC, fracțiunea PCRM în CMC a propus elaborarea de urgență a Regulamentului CMC.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<decembrie 2018>
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Яндекс цитирования Rambler's Top100