Politică

CNA examinează raportul privind corupția în MAI

29 mai 2014 15:23
Vizualizări: 616
0

Centrul Național Anticorupție examinează raportul inspecției financiare de pe lângă ministerul Finanțelor, privind controlul economico – financiar desfășurat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a constat nereguli de zeci de milioane de lei.

Potrivit unui răspuns oferit agenției OMEGA de CNA, Inspecţia Financiară a MF a transmis pe, 28 mai 2014, Centrului Naţional Anticorupţie Raportul care vizează controlul economico -financiar desfășurat în cadrul MAI.

”Documentul a fost înregistrat în Registrul infracţiunilor şi a fost remis Direcţiei generale urmărire penală a CNA pentru examinare. În termen de 30 de zile, DGUP şi procurorii urmează să examineze raportul şi să propună începerea sau neînceperea unei urmăriri penale", se mai spune în același răspuns.

Recent, opinia publică a aflat despre divergențele dintre deputații PLDM și liderul acestui partid, subiectul fiind delapidările de milioane la care este implicată conducerea MAI, în frunte cu ministrul, Dorin Recean.

Astfel, 21 de deputați liberal – democrați au semnat o cerere adresată ministerului Finanțelor prin care au cerut o revizie financiar – economică a activității MAI, începând cu perioada de când această instituție este condusă de Dorin Recean. Acest lucru a fost făcut public pe 24 aprilie curent de deputatul fracțiunii parlamentare a PCRM, Alexandr Petkov, care a explicat că revizia a constatat spălări de milioane de lei asigurată de conducerea MAI. 

Mai târziu, deputatul liberal – democrat, Ion Butmalai, a confirmat pentru portalul deschide.md veridicitatea informațiilor anunțate de Petkov, explicând că verificarea a fost cerută în legătură cu creșterea criminalității în perioada conducerii instituției de către Recean. 

Mai târziu, la un post de televiziune privat, fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, a declarat că nemulțumirea deputaților din propria sa formațiune față de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, este generată de reformele pe care le promovează ultimul, astfel fiind caracterizate actele de corupție și delapidarea a zeci de milioane de lei în MAI, confirmate prin raportul inspecției financiare.

„Da, 21 de deputaţi au cerut desfăşurarea unui audit la MAI condus de Dorin Recean. Nu am purtat discuţii la această temă. Când vom avea rezultatele auditului, vom vorbi despre aceste chestiuni. Domnul Recean face reforme şi desigur cineva este nemulţumit. Dar el are încrederea şi susţinerea mea personală”, a declarat Filat.

Dorin Recean a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Interne în anul 2012, la recomandarea fostului Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, formațiunea căruia controlează, potrivit algoritmului de partajare a funcțiilor, această structură. Ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, la fel, a fost numit în funcție pe cota partidului lui Filat.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<martie 2019>
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Яндекс цитирования Rambler's Top100