Politică

Controversata procuroare Neaga va fi cercetată penal

29 mai 2014 13:05
Vizualizări: 648
0

Comisia Națională pentru Integritate a depistat mai multe neconcordanțe în declarația pe venit a fostului procuror-adjunct al sec. Buiucani al capitalei, Elena Neaga, care și-a etalat pe rețelele de socializare averea de milioane.

CNI a remis Procuraturii Generale dosarul Elenei Neaga pentru inițierea procedurilor penale, care țin de falsul în acte.

În martie curent, presa a scris  despre procurorul adjunct al sectorului Buiucani, Elena Neaga, care pe mai multe rețele de socializare și-a etalat casa de milioane din orașul Strășeni, ridicată în 12 luni, cu o suprafață de peste 270 metri pătrați. Luxul casei Elenei Neaga depășește cu mult veniturile sale în funcția de procuror. Aceasta a declarat că și-a acumulat averea în perioada în care a fost educatoare și directoare la grădinița din satul Scoreni, alături de soțul ei care a lucrat periodic în Spania și Kazahstan.

Informația a ajuns și în vizorul parlamentarilor. Deputatul fracțiunii PCRM, Alexandr Petkov, i-a solicitat procurorului general, Corneliu Gurin să-i ofere informații despre dosarele care au fost și sunt instrumentate de Elena Neaga, precum și cele asupra căruia Neaga a asigurat controlul.

După o săptămână de la scandalul provocat în presă și în Parlament, procurorul general, Corneliu Gurin a semnat ordinul privind eliberarea Elenei Neaga din funcția de procuror adjunct al sect. Buiucani. Potrivit precizărilor făcute la Procuratura Generală, ”acest ordin nu prevede demisia procurorului, ci doar eliberarea ei din funcția deținută”, ceea ce-i va permite să fie eventual transferată în altă funcție.

Neaga a fost transferată ”până la aplanarea scandalului” într-un fotoliu de procuror de transport al municipiului Chișinău.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<martie 2019>
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Яндекс цитирования Rambler's Top100