Politică

Deputații liberal – democrați fac abstracție de amenințările liderului lor Filat

29 mai 2014 12:02
Vizualizări: 641
0

Chiar dacă acum o zi liderul PLDM, fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, a lăsat să se înțeleagă că deputații care au o poziție proprie, diferită de cea a președintelui formațiunii, nu vor intra pe lista candidaților în următoarele alegeri, aceștia fac abstracție și cheamă la raport parlamentar miniștrii responsabili de delapidările de fonduri în MAI.

Deputatul liberal – democrat, Ion Butmalai, a cerut, joi, 29 mai, în ședința Parlamentului ca săptămâna viitoare în plen să vină cu raport ministerul Finanțelor, Anatol Arapu. ”Am cinci rezultate care mi-au venit de la inspecția financiară, dar solicit ca joia viitoare în Parlament să fie invitat ministrul Finanțelor, domnul Arapu, să ne prezinte actul de control financiar efectuat la ministerul Afacerilor Interne, IGP și Poliția de Frontieră”, a cerut Butmalai.

În aceeași ordine de idei, deputatul a cerut ca săptămâna viitoare în Parlament să vină și ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.  

Cu o zi mai devreme, fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, a declarat la postul public de televiziune că, nu toți deputații liberal – democrați actuali se vor regăsi în lista candidaților pentru următorul scrutin. Filat a lăsat de înțeles că nu va suporta în fracțiunea sa parlamentară deputați cu poziții individuale.

Recent, opinia publică a aflat despre divergențele dintre deputații PLDM și liderul acestui partid, subiectul fiind delapidările de milioane la care este implicată conducerea MAI, în frunte cu ministrul, Dorin Recean.

Astfel, 21 de deputați liberal – democrați au semnat o cerere adresată ministerului Finanțelor prin care au cerut o revizie financiar – economică a activității MAI, începând cu perioada de când această instituție este condusă de Dorin Recean. Acest lucru a fost făcut public pe 24 aprilie curent de deputatul fracțiunii parlamentare a PCRM, Alexandr Petkov, care a explicat că revizia a constatat spălări de milioane de lei asigurată de conducerea MAI.  

Mai târziu, deputatul liberal – democrat, Ion Butmalai, a confirmat pentru portalul deschide.md veridicitatea informațiilor anunțate de Petkov, explicând că verificarea a fost cerută în legătură cu creșterea criminalității în perioada conducerii instituției de către Recean.  

Mai târziu, la un post de televiziune privat, fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, a declarat că nemulțumirea deputaților din propria sa formațiune față de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, este generată de reformele pe care le promovează ultimul, astfel fiind caracterizate actele de corupție și delapidarea a zeci de milioane de lei în MAI, confirmate prin raportul inspecției financiare.

„Da, 21 de deputaţi au cerut desfăşurarea unui audit la MAI condus de Dorin Recean.  Nu am purtat discuţii la această temă. Când vom avea rezultatele auditului, vom vorbi despre aceste chestiuni. Domnul Recean face reforme şi desigur cineva este nemulţumit. Dar el are încrederea şi susţinerea mea personală”, a declarat Filat.

Dorin Recean a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Interne în anul 2012, la recomandarea fostului Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, formațiunea căruia controlează, potrivit algoritmului de partajare a funcțiilor, această structură. Ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, la fel, a fost numit în funcție pe cota partidului lui Filat.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<decembrie 2018>
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Яндекс цитирования Rambler's Top100