Societate & Cultură

Opoziția cere să fie făcută publică poziția OSCE pe marginea proiectelor de lege privind mass-media

28 mai 2014 16:07
Vizualizări: 643
0

Deputatul fracțiunii PCRM, Alexandr Petkov, a cerut, miercuri, 28 mai, în ședința Parlamentului să fie dat publicității raportul de expertiză al OSCE pe mai multe proiecte de lege ce țin de audiovizualul din Moldova.

Petkov a cerut ca la ședința Legislativului din 28 mai să fie discutat proiectul nr.11  privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului prin stabilirea garanțiilor legislative a unor drepturi ale consumatorilor de servicii de programe audiovizuale, radiodifuzorilor , precum și ale distribuitorilor de servicii.

În context, deputatul a anunțat forul parlamentar despre faptul că există un raport de expertiză al OSCE asupra acestui și altor proiecte privind modificarea Codului Audiovizualului, care este deja tradus în limba română. Astfel, Petkov a solicitat ca acest raport să fie publicat pe site-ul Parlamentului.

”Solicit la fel ca în setul de documente, alăturat acestui proiect de lege, să fie inclus și acest raport al OSCE, astfel ca toată lumea să vadă atitudinea extrem de negativă asupra ceea ce ați făcut Dvs. în domeniul mass-media din țară. Subliniez, la fel, că OSCE prin raportul respectiv nu a avut nicio obiecție negativă expertizând proiectul nr.11”, a încheiat parlamentarul, cerând să fie inclus în discuții proiectul dat, propunerea fiind respinsă de majoritatea parlamentară.

La Parlament a parvenit analiza juridică a proiectelor de Lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Potrivit documentului, ”propunerea de a introduce în Parlament o majoritate specială de 3/5 pentru aprobarea candidaților la posturile de membri ai autorității de reglementare, adică ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului este una benefică, deoarece este important să fie găsiți candidați care se bucură de o mare considerație din partea publicului”.

Documentul OSCE susține aproape toate propunerile opoziției privind modificarea situației pe piața mass-media din Moldova. Aceste propuneri au fost expuse în proiectul de lege al deputaților Petkov, Șupac, Petrenco și Barbulat, elaborat pe 20 ianuarie 2014, după ce autoritățile au interzis emisia pentru trei posturi de televiziune.

Atunci, deputații au cerut revenirea la normele care erau valabile pînă la venirea la putere a actualului regim, potrivit căruia membrii CCA se numeau de majoritate cu 3/5 din voturile deputaților. Potrivit parlamentarilor, modificarea acestei norme are un caracter conjunctural, care supune CCA intereselor oligarhului, Vladimir Plahotniuc.

Prin analiza juridică a OSCE au fost, practic, aprobate toate propunerile opoziției. În pofida acestui fapt, majoritatea parlamentară refuză să examineze proiectul de lege.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<decembrie 2018>
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Яндекс цитирования Rambler's Top100