Regional

Petkov: Regimului lui Plahotniuc și Filat i-a reușit decredibilizarea actului politic și divizarea fără precedent a societății

19 mai 2014 13:29
Vizualizări: 689
0

Declarația  a fost făcută, luni, 19 mai, de vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputatul fracțiunii PCRM, Alexandr Petkov, în cadrul unei mese rotunde organizate de PCRM, pentru a discuta prevederile proiectului platformei preelectorale a formațiunii.

Vorbind despre  ”Capitalul uman al Moldovei. Metode  de salvare şi dezvoltare”, deputatul Petkov a accentuat că în ultimii cinci ani au fost anii în care Moldova a trecut printr-o constantă degradare socială structurală , fiind organizată de un regim antipopular, care nici măcar nu se gândește la consecințele grave ale propriei guvernări.

Deputatul a adus exemplul familiilor, unde se supraviețuiește doar din alocațiile copiilor, care sunt cheltuite pentru băutură, sau cazurile când pedagogii, ”aduși la extrema sărăcie, cumpărați apoi prin niște îndemnizații de concediere se împotrivesc deciziei sătenilor de a-și păstra școala în sat”, cum ar fi în satul Donici, r. Orhei, unde instituția preuniversitară a fost închisă în plin an școlar.

”Astfel de exemple au devenit deja fenomene frecvente, în condițiile în care statul a adus domeniile de educație, protecție socială într-o stare total degradată”, care la rândul lor generează ”un climat moral bolnav în satele și orașele noastre”.

Parlamentarul a accentuat că degradarea morală a societății este convenabilă actualei guvernări, care doar așa văd posibilitatea de a se menține la guvernare și de a-și promova propriile interese. ”Pe fondul unei disperări nemaivăzute a populației în actul de guvernare, proprietatea publică a fost aruncată pradă corupților, contrabandiștilor și raiderilor. Cei care mai ieri au fost pedepsiți penal pentru furturi de proporții, au devenit azi beneficiarii înlesnirilor legislative cu singur scop – de a acapara noi bogății pe seama populației tot mai sărăcite. Ca să nu mai vorbim că tot criminalii de altădată se bucură de susținere din partea procurorilor și a judecătorilor”, a exemplificat Petkov.

”La cinci ani de guvernare a regimului, societatea a devenit mai divizată ca oricând, iar elitele politice de la putere s-au folosit perfect de această degradare pentru a instaura un regim de dezbinare, în folosul unui cerc restrâns, reprezentat prin conducerea actualei Coaliții pro-europene”, a mai adăugat sursa citată, accentuând că regimul este alimentat și susținut prin propaganda de dezinformare a opiniei publice, de la televiziunile controlate de Filat și Plahotniuc.

”Trebuie să recunoaștem cu toții: regimului i-a reușit un lucru extrem de important. Important din punctul de vedere al propriei bunăstări. Regimului i-a reușit decredibilizarea actului politic. Poporul este adus la o astfel de stare degradantă, când își vinde deschis votul, când acțiunile de așa-numită caritate politică devin unica posibilitate pentru locuitorii unui sat sau oraș să mai vadă vreun om de artă”, a concluzionat Alexandr Petkov, subliniind că o atare stare de lucruri trebuie să fie stopată, iar acest lucru este în puterea întregului popor, dacă ultimul se va consolida pentru o Moldovă Nouă.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a lansat, pe 19 mai, o campanie de consultări publice a proiectului platformei sale electorale. PCRM a anunțat că va organiza cinci mese rotunde tematice, prima fiind desfășurată în orașul Nisporeni. Aceasta este prima întrunire din cinci planificate. Următoarele vor avea loc în orașele Bălți, Comrat, Orhei și Chișinău.  

Pe data de 1 Mai, PCRM a organizat un miting cu participarea a zeci de mii de cetățeni, la care și-a prezentat programul preelectoral. Partidul Comuniștilor a anunțat, atunci, că platforma electorală prezentată nu este una definitivă, iar fiecare prevedere a documentului va fi discutată cu populația din țară, pentru a o completa cu doleanțele și propunerile venite din teritoriu.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<martie 2019>
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Яндекс цитирования Rambler's Top100