Regional

Petkov: Degradarea societății este un scop urmărit de actualul regim de guvernare

19 mai 2014 12:06
Vizualizări: 779
0

Declarația  a fost făcută, luni, 19 mai, de vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputatul fracțiunii PCRM, Alexandr Petkov, în cadrul unei mese rotunde organizate de PCRM, pentru a discuta prevederile proiectului platformei preelectorale a formațiunii.

Potrivit lui Petkov, situația atestată în ultimii cinci ani demonstrează clar că actuala guvernare a urmărit scopul degradării societății, pentru a o folosi în propriile scopuri.  ”Pe fundalul unei degradări morale la care a fost adusă societatea, devin normale fenomene cu totul alarmante când degradarea și amoralitatea se găsesc ca la ele acasă tocmai la vârfurile puterii: se negociază, se vând contra sumelor bănești sau intereselor financiare, principalele funcții în stat. La ce fel de dezvoltare poate spera societatea în astfel de condiții? Este o întrebare, cred, ritorică”, a declarat sursa citată.

Parlamentarul a menționat că o simplă comparație a indicilor din diferite domenii înregistrați în ultimii cinci ani cu cei obținuți de fosta guvernare, arată că situația este deplorabilă.  ”Dacă în anul de studii 2001/2002 în țară au fost 1584 de școli, apoi în anul 2012/13 au rămas 1396, sau cu 200 de școli mai puțin. Numărul școlilor din mediul rural s-a micșorat cu 120. Cine din noi nu știe că fiecare școală sătească închisă este o tragedie pentru întregul sat? În aceeași perioadă de referință numărul total al elevilor pe țară s-a diminuat cu peste 250 de mii. Școlile au rămas fără pedagogi. Aceeași statistică oficială ne arată clar că numărul cadrelor didactice în anul de studii 2012/13 s-a diminuat cu aproape 6500 față de anul școlar 2001/2002. Despre ce fel de dezvoltare umană poate vorbi actualul regim în condițiile unor astfel de indicatori?”, s-a întrebat vicepreședintele Comisiei de profil.

”Azi este timpul ca această stare să ia sfârșit. Prin propria experiență la guvernare, am demonstrat întregii lumi capacitățile de făurire, avem pricepere și destule cunoștințe pentru a guverna țara cu o echipă, căre-i sunt străine valorile degradării și ruinării”, a subliniat Alexandr Petkov, adăugând că ”în întreaga țară avem datoria să demonstrăm că nu suntem niște grupuri de populație, folosite de regim în propriile sale interese, că nu suntem gloată, ci suntem un POPOR care își respectă valorile, care are propria identitate națională, și are propria istorie”.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a lansat, pe 19 mai, o campanie de consultări publice a proiectului platformei sale electorale. PCRM a anunțat că va organiza cinci mese rotunde tematice, prima fiind desfășurată în orașul Nisporeni. Aceasta este prima întrunire din cinci planificate. Următoarele vor avea loc în orașele Bălți, Comrat, Orhei și Chișinău.  

Pe data de 1 Mai, PCRM a organizat un miting cu participarea a zeci de mii de cetățeni, la care și-a prezentat programul preelectoral. Partidul Comuniștilor a anunțat, atunci, că platforma electorală prezentată nu este una definitivă, iar fiecare prevedere a documentului va fi discutată cu populația din țară, pentru a o completa cu doleanțele și propunerile venite din teritoriu.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Загрузка...
Загрузка...
Ştiri / Arhivă
<decembrie 2018>
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Яндекс цитирования Rambler's Top100